Coole Kidsnacht

Op muizenjacht in 't Kiekhuus. Alleen nog ruimte om 18:00 uur.

Reserveren

De permanente collectie van Museum ‘t Kiekhuus omvat de volgende deelverzamelingen

De kruidenierswinkel
Kruidenierswinkel ©Rob Rotgers
Kruidenierswinkel ©Rob Rotgers\Brrand

In het museum vind je een volledig ingerichte kruidenierswinkel uit grootmoedertijd met een grote collectie van kruideniersprodukten en hun verpakkingen, zoals Douwe Egberts koffie en thee, Kanis en Gunnik koffieblikken, Droste cacao e.d.
Als je voor de toonbank van de kruidenierswinkel staat, ziet je o.a. diverse pakjes zeep, koffie en thee, een stroopkan,weegschaal, een winkel koffiemolen en snoepflessen.

De sigarenwinkel
Sigarenwinkel ©Rob Rotgers\Brrand

Op 5 april 1997 is de Sigarenwinkel uit grootvadertijd geopend. Als je de winkel binnen stapt, dan komt de aroma van tabak je tegemoet.  In deze winkel zijn diverse soorten pakjes sigaretten, rooktabak en sigarendoosje te bewonderen. Bekende merken zijn oa Douwe Egberts pijptabak, Niemeyer Rode Ster pijptabak en Stirling shag.

De schoolklas
Schoolklas ©Rob Rotgers\Brrand

Voor veel mensen is de schoolklas uit grootmoedertijd een hernieuwde kennismaking met hun jeugd. Zittend in de oude schoolbankjes kan je o.a. de oude sponzendoosjes, leesplankjes , de schoolplaten van Cornelis Jetses bekijken. Heel bijzonder is de kist met schoolplaten van Van Lummel, welke gebruikt werd bij het vak Heemkunde.

Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Chat openen
Hebt u een vraag?