Coole Kidsnacht

Op muizenjacht in 't Kiekhuus. Alleen nog ruimte om 18:00 uur.

Reserveren
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verhalenavond

november 26 @ 19:00 - 22:00

Goudkleurig metalen medaille in de vorm van een ster. Op de medaille staat het wapen van Weststellingwerf afgebeeld: een griffioen of grijpvogel, een fabeldier uit de oudheid.
Medaille van de eerste sterrit gehouden in 1940 (Foto: Schaatshistorie.nl)

26 november a.s. op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Thema van dit jaar is ‘Taal fan myn hert’. Verhalen met dit thema kunnen gaan o.a. over je moedertaal of over een vurige passie die je hebt voor iets.

Passie voor de Sterrit

We herinneren ons allemaal de ouderwetse winters, de winters met veel sneeuw en ijs. De tijd van schaatstochten, zoals De Sterrit naar Wolvega, misschien heb je hem zelf nog wel gereden.

Theo Koning komt in ’t Kiekhuus vertellen over zijn grote passie de Sterrit. ‘Et is zok mooi wark jong’, zegt hij. Dat kan ook niet anders, als je al bijna 50 jaar vrijwilliger van de IJswegen Centrale Weststellingwerf bent, de organisator van de Sterrit, waarvan alweer heel veel jaren als voorzitter. Op deze avond wordt er een film van de  Sterrit, gehouden op 9 januari 1941,  getoond en zijn er allerlei attributen, zoals de medailles van alle edities van deze schaatstocht te zien.

Theo zal zijn verhaal twee keer vertellen nl. om 19:00 en 20:30 uur. De toegang is gratis. Het aantallen plaatsen is beperkt, vol is vol, reserveren is verplicht.

Geef het aantal personen op
Maak een keuze welk tijdstip je graag wilt reserveren
Deel dit bericht
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Gegevens

Datum:
november 26
Tijd:
19:00 - 22:00
Chat openen
Hebt u een vraag?