Coole Kidsnacht

20 oktober

Reserveren
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verhalenavond 2022

18 november 2022 @ 19:00 - 22:00

Goudkleurig metalen medaille in de vorm van een ster. Op de medaille staat het wapen van Weststellingwerf afgebeeld: een griffioen of grijpvogel, een fabeldier uit de oudheid.
Medaille van de eerste sterrit gehouden in 1940 (Foto: Schaatshistorie.nl)
Verhalenavond
Op Verhalenavond ontmoet heel Friesland elkaar om te luisteren naar verhalen. Thema van dit jaar is ‘De Ommekear’.
Iedereen heeft een ommekeer beleefd. Het is mooi om daarover te vertellen en het is zo fijn om daar met elkaar naar te luisteren en het verhaal zo te delen.
Geleidelijke ommekeer
We beleven met zijn allen een geleidelijke ommekeer namelijk klimaatverandering. Temperaturen van meer dan 35 graden in de zomer zijn in Nederland geen zeldzaamheid meer. Streng vriezen doet het alleen in de diepvries. De laatste Elfstedentocht was alweer 25 jaar geleden.
De Sterrit
We herinneren ons allemaal de ouderwetse winters, de winters met veel sneeuw en ijs. De tijd van schaatstochten, zoals De Sterrit naar Wolvega, misschien heb je hem zelf nog wel gereden. De laatste Sterrit was ook in 1997, 25 jaar geleden. Zullen we dat ooit nog weer meemaken, komt er nog een ommekeer?
Theo Koning komt in ’t Kiekhuus vertellen over zijn grote passie de Sterrit. ‘Et is zok mooi wark jong’, zegt hij. Dat kan ook niet anders, als je  50 jaar vrijwilliger van de IJswegen Centrale Weststellingwerf bent, de organisator van de Sterrit, waarvan alweer heel veel jaren als voorzitter. Op deze avond wordt er een film van de Sterrit, gehouden op 9 januari 1941, getoond en zijn er allerlei attributen, zoals de medailles van alle edities van deze schaatstocht te zien.
Theo zal zijn verhaal twee keer vertellen nl. om 19:00 en 20:30 uur.De toegang is gratis. Vol is vol.Reserveer hier onder.

Geef het aantal personen op
Maak een keuze welk tijdstip je graag wilt reserveren

Gegevens

Datum:
18 november 2022
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Hebt u een vraag?